Azure Interview Questions


Top Azure Interview Questions and Answers


Why should I read Interview Questions?

Knowing how to put together a strong answer to the most common interview questions is obviously key to landing a job. Deccansoft has prepared these interview questions which would help you for cracking the interview and Certification




70-533 Microsoft Azure Infrastructure Solutions

1. You administer an Azure Web Site named contoso. The development team has implemented changes to the website that need to be validated.You need to validate and deploy the changes with minimum downtime to users.What should you do first?
  • A. Create a new Linked Resource.
  • B. Configure Remote Debugging on contoso.
  • C. Create a new website named
  • contosoStaging.
  • D. Create a deployment slot name contosoStaging.
  • E. Back up the contoso website to a deployment slot.

Answer: D

2. You manage an Azure Web Site that is running in Shared mode.You discover that the website is experiencing increased average response time during periods of heavy user activity.You need to update the website configuration to address the performance issues as they occur. What should you do?
  • A. Set the website to Standard mode and configure automatic scaling based on CPU utilization.
  • B. Configure automatic seating during specific dates.
  • C. Modify the website instance size.
  • D. Configure automatic scaling based on memory utilization.
  • E. Set the website to Basic mode and configure automatic scaling based on CPU utilization

Answer: A

3. You manage an Azure Web Site named contosoweb. Logging is enabled for contosoweb. You need to view only errors from your log files in a continuous stream as they occur. Which Windows Power Shell command should you execute?
  • A. Get-AzureWebSiteLog -Name contosoweb -OutBuffer Error
  • B. Save-AzureWebSiteLog -Name contosoweb -Output Errors
  • C. Get-AzureWebSiteLog -Name contosoweb -Tail –Message Error
  • D. Get-Azure WebSiteLog -Name contosoweb -Message Error

Answer: C

4. You administer an Azure Web Site named contoso. You create a job named Cleanlogs.cmd that will be executed manually, twice a week. You need to deploy the job. To which folder location should you deploy CleanLogs.cmd?
  • A. ./App_Code/jobs/triggered/cleanLogs/CleanLogs.cmd
  • B. ./App_Data/jobs/triggered/clean Logs/CleanLogs.cmd
  • C. ./App_Code/jobs/continuous/cleanLogs/CleanLogs.cmd
  • D. ./App_Data/jobs/continuous/cleanLogs/CleanLogs.cmd

Answer: B

5. You develop a Windows Store application that has a web service backend. You plan to use the Azure Active Directory Authentication Library to authenticate users to Azure Active Directory (Azure AD) and access directory data on behalf of the user. You need to ensure that users can log in to the application by using their Azure AD credentials. Which two actions should you perform? Each correct answer presents part of the solution.
  • A. Create a native client application in Azure AD.
  • B. Configure directory integration.
  • C. Create a web application in Azure AD.
  • D. Enable workspace join.
  • E. Configure an Access Control namespace

Answer: B,C

6. You manage an Azure Active Directory (AD) tenant You plan to allow users to log in to a third-party application by using their Azure AD credentials. To access the application, users will be prompted for their existing third-party user names and passwords. You need to add the application to Azure AD. Which type of application should you add?
  • A. Existing Single Sign-On with identity provisioning
  • B. Password Single Sign-On with identity provisioning
  • C. Existing Single Sign-On without identity provisioning
  • D. Password Single Sign-On without identity provisioning

Answer: A

7.You plan to use Password Sync on your DirSync Server with Azure Active Directory {Azure AD) on your company network. You configure the DirSync server and complete an initial synchronization of the users.Several remote users are unable to log in to Office 365. You discover multiple event log entries for "Event ID 611 Password synchronization failed for domain."You need to resolve the password synchronization issue.Which two actions should you perform? Each correct answer presents part of the solution.
  • A. Restart Azure AD Sync Service.
  • B. Run the Set-FullPasswordSync Power Shell cmdlet.
  • C. Force a manual synchronization on the DirSync server.
  • D. Add the DirSync service account to the Schema Admins domain group.

Answer: A,B



70-532 Developing Microsoft Azure Solutions

1. A company plans to increase its virtual network capacity by adding virtual network subscriptions. You must increase the number of subscriptions from 3 to 15. You need to configure the virtual networks.What should you do?
  • A. Export and modify the network configuration file. Then import the modified file
  • B. Export and modify the service definition file. Then import the modified file.
  • C. Create and import a new network configuration file.
  • D. Create a multi-site virtual network.

Answer: A

2. You develop a web application that will use the Azure Table service. The web application will store entities in the form of XML data within a single table. The web application must support high traffic throughput. You need to avoid exceeding the throttle limit for the table. Which two actions should you take? Each correct answer presents part of the solution.
  • A. Add additional partition keys to the table.
  • B. Batch transactions for entities that are in the same partition group in the table.
  • C. Compress the entities before storing them in the table.
  • D. Store the entities in JSON format.

Answer: B,D

3. You plan to deploy an application as a cloud service. The application uses a virtual network to extend your on-premises network into Azure. You need to configure a site-to-site VPN for cross-premises network connections. Which two objects should you configure? Each correct answer presents part of the solution.
  • A. Dynamic routing gateway
  • B. VPN gateway
  • C. External-facing IPv6 address
  • D. External-facing IPv4 address

Answer: B,D

4. You store data by using table storage in Azure. The storage analytics logs do not contain any data. You must configure the Azure storage account to retain logs for the maximum length of time that Azure permits. In the Azure management portal, what should you do?
  • A. Set the monitoring level to Minimal, and set the number of days the data in the logs is retained to 0.
  • B. Set the monitoring level to Verbose, and set the number of days the data in the logs is retained to 365.
  • C. Set the monitoring level to Minimal, and set the number of days the data in the logs is retained to 99.
  • D. Set the monitoring level to Verbose, and set the number of days the data in the logs is retained to 30.

Answer: A

5. You develop a web application that uses table storage in Azure.You create a storage account named Contoso that stores a table namedCityPopulationData.The web application stores entities in this table.You need to query the table data by using OData.Which URL should you use?
  • A. http://contoso.table.core.windows.net/citypopulationdata
  • B. http://contoso.table.core.windows.net/odata/citypopulationdata
  • C. http://azurestorage.table.core.windows.net/contoso
  • D. http://microsoft.table.core.windows.net/contoso
  • E. http://azure.table.core.windows.net/contoso/citypopulationdata

Answer: A



70-534 Architecting Microsoft Azure Solutions

1. You need to recommend a solution for publishing one of the company websites to Azure and configuring it for remote debugging. Which two actions should you perform? Each correct answer presents part of the solution.
  • A. From Visual Studio, attach the debugger to the solution.
  • B. Set the application logging level to Verbose and enable logging.
  • C. Set the Web Server logging level to Information and enable logging.
  • D. Set the Web Server logging level to Verbose and enable logging.
  • E. From Visual Studio, configure the site to enable Debugger Attaching and then publish the site.

Answer: A,D

2. You need to configure the deployment of the storage analysis application. What should you do?
  • A. Create a new Mobile Service.
  • B. Configure the deployment from source control.
  • C. Add a new deployment slot.
  • D. Turn on continuous integration.

Answer: B

3. You need to analyze Lucerne’s performance monitoring solution. Which three applications should you monitor? Each correct answer presents a complete solution.
  • A. The Lucerne Media-D application
  • B. The data mining application
  • C. The Lucerne Media-W application
  • D. The Lucerne Media-M app
  • E. The Lucerne Media-N app

Answer: C,D,E

4. You need to recommend an appropriate solution for the data mining requirements. Which solution should you recommend
  • A. Design a schedule process that allocates tasks to multiple virtual machines, and use the Azure Portal to create new VMs as needed.
  • B. Use Azure HPC Scheduler Tools to schedule jobs and automate scaling of virtual machines.
  • C. Use Traffic Manager to allocate tasks to multiple virtual machines, and use the Azure Portal to spin up new virtual machines as needed
  • D. Use Windows Server HPC Pack on-premises to schedule jobs and automate scaling of virtual machines in Azure.

Answer: C

5. You need to ensure that the website scales. What should you do?
  • A. Deploy Traffic Manager and configure it to route user traffic to specified endpoints to other Azure datacenters
  • B. Enter multiple DNS entries in each virtual network to route requests to other Azure datacenters
  • C. Set up a new Azure datacenter to Azure datacenter VPN to enable the solution to communicate across regions.
  • D. Use a virtual network to route network traffic in a single Azure datacenter

Answer: C

  • Best Azure Training
  •   Block No-402, Saptagiri Towers, 4th Floor,Sardar Patel Road, Mayur Marg, Begumpet, Landmark:Pantaloons Building, Hyderabad,Telangana
  •   India - +91 80083 27000
  •   USA - +1 510-709-3180
  • enquiry@deccansoft.com
  • footer-wmp.png

About Deccansoft

Deccansoft is a professionally managed organization, providing automated solutions for your business needs in Latest Software and Internet technologies like MS.NET, Java-Java EE and Mobile technologies.


Read more